Основна школа ,,Владислав Савић Јан“

                            37201  Паруновац

Димитрија Туцовића број 3.

               Тел.381(0) 37 886 155

e-mailОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

     ПИБ 100472052


Поштовани родитељи будућих првака,

Упис детета у први разред школске 2023/24. године врши се доласком у просторије ОШ „Владислав Савић Јан“ у Паруновцу или путем позива на број телефона 037/886-155 и  064/351-6763. Том приликом потребно је попунити пријаву за упис (иста се налази код представника школе – управе и на сајту школе). Контакт особа је Сања Момчиловић, стручни сарадник - педагог школе.

Документација коју је потребно приложити приликом уписа:

  1. извод из матичне књиге рођених (или било који други документ, ради давања тачних података представницимa школе/попуњавање пријаве за упис)
  2. уверење о похађању редовног, припремног предшколског програма (издаје надлежна предшколска установа коју дете похађа по завршетку похађања ППП-а).

Документацију (потврда лекара о обављеном лекарском прегледу,  потврдa о пребивалишту и извод из матичне књиге рођених) не доносите, већ се преузима (електронски) са Портала еУправе од стране представника школе.

Потребно је да родитељи/други законски заступници попуне Пријаву за упис детета у 1.разред  (молимо Вас да унесете све тражене податке). Пријаву можете преузети са сајта школе osjan.edu.rs а затим је попуњену доставити на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или доласком у школу педагогу школе.

Упис деце у први разред   за школску 2023/2024.годину родитељи могу извршити  и електронским путем преко Портала еУправе и покретањем услуге  еЗаказивање. Родитељима ће за електронско заказивање термина апликација бити доступна током априла и маја 2023.године.

Након уписа (почев од 01.04.2023. године),  родитељ ће бити контактиран од стране педагога школе за заказивање термина за испитивање детета уписаног у школу. Услов за заказивање термина за терстирање детета је обављен лекрски преглед. 

У први разред школске 2023/24. године уписује се СВАКО дете које до 31. августа 2023. године има најмање 6 година и 6 месеци, а највише 7 година и 6 месеци, односно деца рођена од 01.03.2016. до 29.02.2017. године.

Изузетно, када је то у најбољем интересу детета, детету се може одложити упис за годину дана од стране школе, а на основу мишљења интерресорне комисије јединице локалне самоуправе.

Дете које до 31. августа, 2023. године има мање од 6 година и 6 месеци (деца рођена у периоду од 01.03.2017. до 31.08.2017)  а чији родитељи желе да оно пође у школу раније, могу да се пријаве за проверу спремности за полазак у школу.У школу може да се упише и дете старије од 7 година и 6 месеци које због болести или других разлога није до сада уписано у школу. Школа је дужна да упише свако дете које има пребивалиште на подручју школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, који подноси изабраној школи најкасније до 15. марта текуће календарске године у којој се врши упис. Школа је дужна да родитеља обавести о одлуци најкасније до 30. априла текуће календарске године.

            Срдачно Вас молимо да ову своју пријатну обавезу благовремено испуните како би школа на време обавила активности у вези са уписом.    

     

У Паруновцу                                                                                                           Д и р е к т о р

Март, 2023                                                                                                         _____________________

                                                                                                                                              Иван Илић, проф.