Комплетна реконструкција Основне школе „Владислав Савић Јан“ у Паруновцу . То подразумева реновирање и унутрашњости и спољашњости Школе. Ова инвестиција финасира се преко Канцеларије за јавна улагања Републике Србије код које је Школе конкурисала пројектом заједно са Градском управом Крушевац.

Укупна вредност инвестиције је 96 милиона динара. Радове изводи фирма Тончев градња, а предвиђени рок за завршетак је фебруар 2022. године. Претходно је средствима града Крушевца одрађена прва фаза реконструкције, истиче директор Школе, Иван Илић.

Од 352 уписана ученика, њих 300 започели су школску годину у Основној школи Бранко Радичевић у Бивољу као и у подручном одељењу ове школе у Дедини. Организован је превоз деце и наставника из Паруновца до Бивоља и Дедине.

Док траје реконструкција, компетак намештај из Школе биће пресељен у складиште Трајал корпорације. 


 

Светски дан здраве хране обележава се 16. октобра широм света.

Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду – ФАО, установила је овај датум 1981. године као Светски дан здраве исхране, у циљу подизања свести о стварању света без гладних.

Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце.


 

Ученици трећег разреда направили су креативну изложбу у холу школе

- МОЈА ИГРАЧКА -

  

 

 


 

ГЛАСАЈ ОВДЕ ИЛИ КЛИКОМ НА СЛИКУ...
 


 

...

Дан светских језика, традиционално је обележен у Основној школи „Владислав Савић-Јан“ у Паруновцу.

До сада у организацији ученика и наставника који предају језике, а ове године прикључиле су се и остале колеге, истиче професорка француског Александра Ђорђевић, додајући да су деца била врло инспирисана и креативна, како би што веродостојније