Град Крушевац велику пожњу поклања младим талентима, а ово је један од начина да се њихов труд и ангажовање током школовања награди.

„Ви сте изабране као пример младима да се угледају на вас. Радом, знањем и залагањем сврстали сте се у ред најлепшег што Србија има – образоване и паметне младости. Ова награда је само мали подстрек и успомена која ће вас увек подсећати да Крушевац мисли на вас. Надам се да ћете се након успешно завршеног школовања, вратити у родни град и енергијом и знањем својственим младима, помоћи његовом даљем развоју и просперитету. Учите, образујте се и улажите у себе уз најважнију поруку Светосавља – да будете честити и добри људи. Ваш задатак је да свет мењате на боље“.

На основу Правилника наше школе о избору светосавског ученика, бодовањем свих предложених кандидата, формирана је ранг листа на основу које је Наставничко веће донело одлуку да овогодишњи светосавски ученик буде Лука Јаковљевић, ученик 8/2 одељења. 

Честитамо!!! 

Такође, најбољим ученицима основних и средњих школа (27-оро) припале су новчане награде у износу од 10.000 динара, књиге „Културна историја Срба“, аутора Владимира Ћоровића и постери награђених ђака, што ће им бити уручено од стране директора школа.