Савет Европе је 2001. године прогаласио 26.септембар Европским даном језика. Овај дан је карактеристичан по томе што се током целог дана обраћа пажња на важност и лепоту сваког европског језика, а иницијатива је посвећена наглашавању значаја свих европских језика, како би се бар тог дана посветила већа пажња значају учења страних језика, а народи Европе охрабрили да уче стране језике и упознају се са богатом језичком и културном разноликошћу континента на којем живе.
У нашој школи је, као и сваке године, том приликом организован низ активности, па су ученици припремајући јела из различитих европских земаља и решавајући квизове и друге задатке на тему страних језика имали прилике да се упознају са богатством култура и обичаја.
Велико задовољство нам је било и да читаво ово искуство поделимо са нашим гостима из основне школе Бранко Радичевић, уз наду да ће сарадња постати део традиције.
Организација ове смотре знања, умећа и дружења била је поверена наставници енглеског језика, Емилији Бургић, уз свесрдну помоћ наставница српског и енглеског језика Соње Стојановић и Марине Јанковић.