ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Regionalni centar za stručno usavršavanje prosvetnih radnika
 1. Zbog vanrednih mera usmerenih na sprečavanje širenja epidemije koronavirusa Naučni klub Kruševac u saradnji sa Centrom za promociju nauke sve aktivnosti nadalje prebacuje na internet.

  nk

  Ovim putem vas pozivamo da učestvujete u radu Virtuelnog naučnog kluba.

 2. POŠTOVANI,
  U SKLADU SA TRENUTNOM SITUACIJOM, UVEDENIM VANREDNIM STANJEM I PREPORUKAMA VLADE REPUBLIKE SRBIJE, SVE PLANIRANE AKTIVNOSTI CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE KRUŠEVAC SE OTKAZUJU DOK SE ZA TO NE STEKNU USLOVI.

  NOVE TERMINE ZA AKTIVNOSTI ĆEMO NAKNADNO UTVRDITI I BLAGOVREMENO VAS OBAVESTITI.

   

  Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

 3. Centar za stručno usavršavanje Kruševac 14.03.2020. godine organizovao je seminar pod nazivom: "Prva pomoć – Sačuvajmo život". Opšti cilјevi usmereni su na edukaciju što većeg broja zaposlenih u predškolskim i školskim ustanovama o značaju primene tehnika pružanja prve pomoći.

  IMG 6454

  Specifični cilјevi seminara su:

  • Upoznavanje polaznika sa značajem i principima prve pomoći.
  • Osnaživanje polaznika za prevazilaženje straha i razumevanje odgovornosti svakog lica koje pruža prvu pomoć.
  • Osposoblјavanje polaznika kursa da samostalno pružaju adekvatnu neophodnu prvu pomoć i kao prva karika u lancu preživlјavanja aktivno učestvuju u spasavanju života povređenih ili obolelih.

  Autor i realizator seminara je doktorka Gordana Simić.

 4. Centar za stručno usavršavanje Kruševac u cilјu jačanja kompetencija za poučavanje i učenje zaposlenih u Muzičkoj školi "Stevan Hristić" 14.03.2020. godine organizovao je seminar pod nazivom: "Instrumentalna muzika Johana Sebastijana Baha: pristup tumačenju i interpretaciji".

  IMG 6587

  Opšti cilјevi seminara su: Istorijski informisano i teorijsko-analitički utemelјeno izvođenje Bahove instrumentalne muzike.

  Specifični cilјevi seminara su:

  • Sticanje znanja o složenijim aspektima Bahovog muzičkog jezika i uticaju različitih faktora na njegovo konstituisanje.
  • Razumevanje značaja stilskih konvencija i teorijskih opservacija kod određenja načina upotrebe različitih izvođačkih komponenata.

  Realizator seminara bio je Zoran Božanić.

 5. Povodom obeležavanja Međunarodnog dana matematike u Naučnom klubu Kruševac 13.03.2020. godine održana je radionica "Matematika je svuda", što je i tema ovogodišnjeg obeležavanja tog dana.

  IMG 512

  Na radionici su učestvovali učenici OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Kruševca, OŠ "Strahinja Popović" iz Dvorana i Hemijsko- tehnološke škole. Učenici su prezentovali različite oblasti u kojima se pojavlјuje ili koristi matematika (sport, fizičko vaspitanje, fizika, geografija, muzika, svakodnevni život, arhitektura...).

  Radionicu su organizovale nastavnice Sanja Bošković i Katarina Perović, a realizatori su bili i Aleksandra Stepanović Jakovlјević, Rada Jelić, Žaklina Živković i Marko Gligorijević.