Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 61 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1424659
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
400
291
2474
434195
17372
25421
1424659

Ваш IP 54.198.149.239
2018-03-22

„Еко дан на Морави“ (2017.)

На левој обали Западне Мораве, на сплаву „Стари извор“ код Јасичког моста у Крушевцу, у суботу 10. јуна Еколошки покрет „Бела бреза“ успешно је реализовао акцију „Еко дан на Морави“.Више од тридесет ученика и ученица из шест крушевачких основних школа добило је прилику да научи како се уз помоћ мобилне лабораторије мере параметри загађења воде. Радионицу су водили, заједно са професорком, млади еколози – чланови и чланице друштва „Брезини истраживачи природе“ које делује при Хемијско-технолошкој школи.

На интерактивним еко радионицама “Чувајмо воду-заштитимо водени свет” и “Приобално растиње и шуме у служби заштите река и очувања изворишта” са основцима је разговарано о квалитету површинских вода, мониторнигу и узорковању које ради Завод за јавно здравље.
У завршници дружења реализована је и ликовна радионица „Сликајмо за воду“, где су уз помоћ градским уметника и уметница, учесници и учеснице представили на папиру свој однос према природи.
Западна Морава је дуга око 300 километара и спада у ред најзагађенијих река у Србији, па је неопходно размишљати о томе како заштитити водотокове који су повезани, поручили су организатори акције.
„Еко дан на Морави“ реализован је у оквиру програма „ЦСОннецт“ који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ) уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА). Партнери у реализацији били су: Завод за јавно здравље Крушевац, Србијашуме ШГ Расина, Месна заједница Јасика, крушевачки уметници и сплав “Стари извор”, Хемијско технолошка школа Крушевац, Основна школа „Деспот Стефан“ Горњи Степош, Основна школа „Кнез Лазар“ Велики Купци, Основна школа „Јован Јовановић Змај“ Мудраковац, Основна школа „Владислав Савић Јан“ Паруновац, Основна школа „Страхиња Поповић“ Дворане и Основна школа „Брана Павловић“ Коњух.


 


 

 

 

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.