Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1402064
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
347
868
4383
412298
20198
21148
1402064

Ваш IP 54.167.29.208
2018-02-24

ТЕХНИЧКО И ИНФОРМАТИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

Предмет који се изучава у 5, 6, 7. и 8. разреду основне школе у Републици Србији.
У оквиру техничког и информатичког образовања, односно овог предмета, ученици: се упознају са техничко-технолошким окружењем, стичу основе техничке и информатичке писмености, развијају техничко мишљење, развијају техничку културу, радне вештине, културу рада и схватају законитости природних и техничких наука.
Кроз овај предмет, у току четири године основне школе, ученици стичу основна техничко-технолошка знања, умења, вештине и оспособљавају се за њихову примену у учењу, раду и свакодневном животу.

Увођењем општетехничког и информатичког образовања као посебног предмета у основним школама, у почетку друге половине XX века јавила се потреба за новим, али образованим наставним кадром за тај предмет. Први наставници школовани су на нивоу вишег степена у вишим педагошким школама. Увођење предмета техничко и информатичко образовање у основне школе, као и покренуто образовање наставника за тај предмет у први план су ставили конституисање предмета методика наставе техничког и информатичког образовања, као елемента образовања наставника, али и потребу сталних активности на унапређењу наставе техничког и информатичког образовања.


 

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.