Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 64 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1315303
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
426
572
2410
326946
14181
19616
1315303

Ваш IP 54.224.203.224
2017-10-19

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Regionalni centar za stručno usavršavanje prosvetnih radnika
 1. Održan redovan sastanak ekokoordinatora Grada Kruševca

  U Centru za stručno usavršavanje 12.10.2017. god. održan je redovan sastanak ekokoordinatora Grada Kruševca. Glavna tema sastanka bila je organizacija aktivnosti vezanih za Dan klimatskih promena koji se obeležava u celom svetu 04.11.2017. godine.

  DSCN0306

  Sastankom su predsedavalе Olivera Drenovac, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku i predsednik Komisije za implementaciju i sprovođenje Lokalnog programa zaštite životne sredine za period 2015-2024. god. i Dragana Milićević, koordinator radne grupe za implementaciju i sprovođenje Lokalnog programa zaštite životne sredine za period 2015-2024 god. u delu ekološkog obrazovanja.

 2. Održan sastanak Školske uprave u Kruševcu sa direktorima OŠ i SŠ Rasinskog upravnog okruga i koordinatorima Stručnog tima za inkluzivno obrazovanje

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 12.10.2017. godine održan je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola Rasinskog upravnog okruga i koordinatorima Stručnog tima za inkluzivno obrazovanje u PU, OŠ i SŠ.

  DSCN0300

  Ključne teme sastanka bile su:

  • Stručno uputstvo o načinu pružanja dodatne podrške u obrazovanju od strane zaposlenih u školama za učenike sa smetnjama u razvoju za šk. 2017/18. godinu - Mirjana Zlatanović, samostalni savetnik;
  • Pravilnik o upisu učenika u srednju školu (čl. od 75-81) i deo 8. Stručnog uputstva o sprovođenju upisa učenika u srednju školu za školsku 2017/18. godinu - Zoran Asković, rukovodilac Školske uprave u Kruševcu.
 3. Realizovan "Naučni piknik"

  U okviru festivala nauke “Eureka piknik” koji je organizovao 07.10.2017. godine Centar za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa Astronomskim udruženjem “Eureka”, zapaženo mesto pripalo je Naučnom klub Kruševac. Posetioci festivala, uglavnom učenici kruševačkih škola, imali su priliku da uživaju u zanimljivim predavanjima, eksperimentima, radionicama i izložbama. Svoju planetarnu projekciju imao je i Centar za promociju nauke.

  fest

  Saradnici Naučnog kluba imali su svoje postavke i radionice iz različitih naučnih oblasti:

  • Vladimir Acković, Danijela Marković, Danijela Rajić (radionice iz matematike) sa učenicima OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i OŠ "Dositej Obradović",
  • Uroš Vukadinović (robotika),
  • Olivera Kolarić, Zorica Obradović i Biljana Jovanović (biologija i fizika) sa učenicima iz OŠ "Žabare" i OŠ "Jovan Popović".

  Festival nauke “Eureka piknik” podržao je grad Kruševac po osnovu Konkursa za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, a ostali partneri na projektu su Kancelarija sa mlade, Odeljenja za društvene delatnosti i Turistička organizacija grada Kruševca.

 4. Realizovan seminar sa temom: „Pevajmo i plešimo u ritmu detinjstva“

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 07.10.2017. godine počeo je sa realizacijom dvodnevni seminar sa temom: „Pevajmo i plešimo u ritmu detinjstva“ sa ciljem da se predstavi značaj i ojačaju kompetencije vaspitača za primenu plesa i muzike u svakodnevnim aktivnostima sa decom kroz optimalan izbor sadržaja i odgovarajućim tehnikama rada.

  DSCN0256

  Teme programa su:

  • Muzika i dete;
  • Slobodno plesanje;
  • Uzrasne karakteristike dece u razvoju muzičkih i fizičkih sposobnosti;
  • Izbor sadržaja i tehnike rada;
  • Plešimo u ritmu vaspitača: društveni ples za vaspitače;
  • Organizacija dečjeg plesa;
  • Vrste dečjeg plesa

  Ovaj seminar se realizuje u skladu sa planovima profesionalnog razvoja Udruženja vaspitača „Jefimija“. Realizatorke su bile: Dijana Brusin i Natalija Skrofanov.

 5. Realizovan seminar sa temom: "Ambijentalnom nastavom do funkcionalnog znanja"

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 07.10.2017. godine, za potrebe realizacije planova stručnog usavršavanja članova Društva učitelјa Kruševca organizovan je seminar sa temom: „Ambijentalnom nastavom do funkcionalnog znanja“. Opšti ciljevi seminara usmereni su na sticanje i razvijanje kompetencija nastavnika za korišćenje resursa lokalne sredine, za planiranje, realizaciju i evaluaciju nastave u različitim ambijentima van učionice kao specifičnim sredinama za poučavanje i učenje.

  DSCN0252

  Teme programa su:

  • Podsticajna sredina za sticanje funkcionalnih znanja;
  • Analiza prakse i uočavanje mogućnosti za korišćenje resursa lokalne zajednice za nastavu i učenje van učionice;
  • Prikaz realizovane ambijentalne nastave i projektnog učenja;
  • Izrada plana akcije za realizaciju ambijentalne nastave i projektnog učenja

  Autori i realizatori su bili: Violeta Davidović, Vesna Mitrović i Ivan Milovanović.

 6. Održan sastanak Školske uprave u Kruševcu sa direktorima OŠ i SŠ grada Kruševca i koordinatorima Stručnog tima za inkluzivno obrazovanje

  U organizaciji Školske uprave u Kruševcu 06.10.2017. godine u Centru za stručno usavršavanje Kruševac održan je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola grada Kruševca i koordinatorima Stručnog tima za inkluzivno obrazovanje u PU, OŠ i SŠ grada Kruševca.

  DSCN0248

  Jedna od tema sastanka bila je vezana za Stručno uputstvo o načinu pružanja dodatne podrške u obrazovanju od strane zaposlenih u školama za učenike sa smetnjama u razvoju za šk. 2017/18. godinu, o čemu je govorila Mirjana Zlatanović, samostalni savetnik.

  Na temu Pravilnika o upisu učenika u srednju školu (čl. od 75-81) i deo 8. Stručnog uputstva o sprovođenju upisa učenika u srednju školu za školsku 2017/18. godinu, govorio je Zoran Asković, rukovodilac Školske uprave u Kruševcu.

 7. Održan sastanak Izvršnog odbora Društva učitelja Kruševac

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 03.10.2017. godine održan je sastanak Izvršnog odbora Društva učitelja Kruševac.

  duk

  Sastanak društva obeležile su sledeće tačke dnevnog reda:

  • Usvajanje Plana stručnog usavršavanja članova drustva za školsku 2017/18. godinu.
  • Izbor člana komisije koju formira CSU Kruševac za odabir programa stalnog stručnog usavršavanja za predstojeći akreditacioni period
  • Razno

  Sastanak je vodila predsednica društva Ivana Blagojević.

 8. RASPISAN JE KONKURS ZA ODOBRAVANјE PROGRAMA STALNOG STRUČNOG USAVRŠAVANјA ZA ŠK. 2018/19, 2019/20, 2020/2021.

  zuov

  Poštovani saradnici,
  obaveštavamo vas da je RASPISAN KONKURS ZA ODOBRAVANјE PROGRAMA STALNOG STRUČNOG USAVRŠAVANјA ZA ŠK. 2018/19, 2019/20, 2020/2021.

  KONKURS traje od 01.10.2017. godine do 31.10.2017. godine.

  Tekst Konkursa možete preuzeti OVDE.

  ROK ZA DOSTAVLjANјE PROGRAMA U CSU KRUŠEVAC JE 16.10.2017.god. slanjem pomoćnog elektornskog dokumenta na e-mejl Centra ili lično prenosom podataka.

  LISTA PROGRAMA, KOJI ĆE BITI PODRŽANI BIĆE OBJAVLjENA NAJKASNIJE DO 20.10.2017.god.

  Za sve dodatne konsultacije i informacije stojimo vam na raspolaganјu od 02-05.10.2017. i  09-13.10.2017. godine u periodu od 12 do 14 časova u prostorijama CSU Kruševac.

  Dolazak je potrebno najaviti.

 9. Realizovan seminar sa temom: “Profesionalna odgovornost zaposlenih u PU u funkciji podizanja kvaliteta rada, viđena kroz proces realizacije inkluzije“

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 01.10.2017. godine realizovan je seminar sa temom: „Profesionalna odgovornost zaposlenih u PU u funkciji podizanja kvaliteta rada, viđena kroz proces realizacije inkluzije“ sa ciljem podizanja i jačanje profesionalnih kapaciteta zaposlenih u PU za sprovođenje procesa inkluzivnog obrazovanja.

  DSCN0246

  Teme programa su:

  • Procedure i strategije implementacije IO u PU;
  • Dosadašnja iskustva učesnika u realizaciji IO u PU;
  • Upoznavanje učesnika sa drugim modelima IO kroz Standarde kvaliteta rada PU;
  • Sinergija stručnih timova i aktiva u funkciji podizanja kvaliteta svih oblasti rada PU

  Seminar je sprovela organizacija „Tree house“ u okviru projekta “Osnažiti! Društveno-ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže“ koji je deo projekta “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu” koji finansira Evropska Unija.

  Realizatorke su bile: Tatjana Pavlović, Anita Erić i Zorica Nikolić.

 10. Održan sastanak Društva pedagoga i psihologa Rasinskog upravnog okruga

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac, 25.09.2017. godine održan je redovan mesečni sastanak članova Društva pedagoga i psihologa Rasinskog upravnog okruga.

  601

  Sastanak je protekao sa sledećim dnevnim redom:

  • Predlozi plana rada za školsku 2017/18. godinu
  • Plan stručnog usavršavanja članova Društva za školsku 2017/18. godinu
  • Nov Pravilnik o stručnom usavršavanju

  Sastankom je predsedavala predsednica Upravnog odbora Društva, Svetlana Aleksić, dipl. psiholog.

 11. Realizovan seminar sa temom: „Primena motivacionih tehnika u nastavi“

  Centar za stručno usavršavanje Kruševac 23.09.2017. godine realizovao je seminar sa temom: „Primena motivacionih tehnika u nastavi“ sa ciljem da se unaprede kompetencije nastavnika i stručnih saradnika za primenu motivacionih tehnika u nastavi.

  mot

  Teme programa:

  • Nova shvatanja motivacije;
  • Primena motivacionih tehnika;
  • Formativno ocenjivanje – još jedna motivaciona tehnika;
  • Praćenje i vrednovanje efekata primene motivacionih tehnika

  Autori i realizatori seminara bile su: Svetlana Aleksić i Snežana Rajković.

 12. Ralizovana obuka za Uvođenje novog predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje i primena relevantnih programskih sadržaja

  U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 23.09.2017. godine realizovana je obuka za treću grupu polaznika za uvođenje novog predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje i primena relevantnih programskih sadržaja. Ova aktivnost sprovodi se tokom septembra meseca u celoj zemlјi, u skladu sa Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o nastavnom planu za drugi ciklus osnovnog obrazovanja i vaspitanja i nastavnom programu za peti razred osnovnog obrazovanja i vaspitanja i najavio naredne obuke.

  fizicko

  Program su razvili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja i Institut za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

  Realizatori Obuke su: Milica Đorđević-Školska uprava u Kruševcu i Violeta Milićević-Zavod za javno zdravlje Kruševac.

 13. Realizovano predavanje na temu: „Srpski jezik i savremeno književno stvaralaštvo"

  Centar za stručno usavršavanje Kruševac 23.09.2017. godine organizovao je predavanje na temu: „Srpski jezik i savremeno književno stvaralaštvo".

  Osnovni cilј predavanja je upoznavanje polaznika sa istraživanjima na polјu odnosa srpskog jezika i savremenog književnog stvaralaštva u Srbiji.

  predavanje

  Na ovu bitnu temu govorilu su:

  • Prof. Zoran Đurić – Srpski jezik i savremeno književno stvaralaštvo i
  • Prof. Dr Golub Jašović – O srpskom književnom jeziku i njegovom pismu sa osvrtom na govore istočne i južne Srbije

  Predavanje je bilo namenjeno profesorima srpskog jezika i književnosti, profesorima razredne nastave i bibliotekarima u osnovnim i srednjim školama.

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.