Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 81 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1275556
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
322
395
1711
287838
12776
15056
1275556

Ваш IP 107.22.30.57
2017-08-23
Филтер
 • Дечја недеља - (2016.)

  Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас веома је дуга, а на иницијативу организације Пријатељи деце Србије, која је дугогодишњи актер ове манифестације, дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Дечја недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.


  Захваљујући подршци и покровитељству Министарства рада и социјалне политике у реализацији активности Дечје недеље у протеклим годинама, уз подршку других владиних институција и организација цивилног друштва, активним укључивањем општинских организација Пријатеља деце, школа и других институција, као и локалних власти широм Србије, Дечја недеља видљиво, препознатљиво и усмерено на актуелна питања, промовише потребу интегрисаног и савременог националног система за промоцију и заштиту дечјих права. На тај начин подстиче се стварање услова за даље унапређивање положаја деце у друштву, као и пружање подршке у финансијском, социјалном, здравственом, културном и образовном смислу на приближавању том циљу.
  Програм активности Дечје недеље чини низ акција на републичком и локалном нивоу широм Србије, уз пуну партиципацију деце и младих. Заједничку одговорност представља задатак, који програм активности Дечје недеље посебно промовише, а то је да се обезбеди квалитетно образовање и могућност остваривања права деци из осетљивих група (мањинских, деци са села, ромској деци и деци са сметњама у развоју), поштујући релевантна међународна и национална документа и позитивне прописе.


  Циљеви Дечје недеље су:
  - скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце,
  - указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити и остваривању права деце,
  - презентација постигнутих резултата,
  - указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце,
  -подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој сваког детета,
  - промоција активног учешћа саме деце у доношењу одлука које их се тичу,
  - покретање иницијатива и нових акција које ће доприносити побољшању положаја деце у Србији и остваривању њихових права.


   

 • Сајам половних уџбеника (2016.)

  На платоу испред Дома синдиката, а у случају кише у холу поменуте установе, у суботу трећег септембра од 10 до 14 часова биће одржан први САЈАМ ПОЛОВНИХ УЏБЕНИКА у организацији Туристичке организације Града Крушевца уз подршку Школске управе и Центра за стручно усавршавање Крушевац.


  Циљ Сајма, чије одржавање су иницирали родитељи, је искључиво размена уџбеника за основну школу.
  Крајњи рок за учешће на Сајму је други септембар, пријављивање је у Туристичкој организацији Града Крушевца а за учеснике сајма је обезбеђен простор за излагање.

   


   

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.