Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 55 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1275478
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
244
395
1633
287838
12698
15056
1275478

Ваш IP 107.22.30.57
2017-08-23
Филтер
 • Матуранти – Упис у средње школе (2016.)

   

  Како се ближи крај школске године, матуранти осмих разреда све више размишљају о наставку образовања на некој од средњих школа. Овај период може да буде стресан и непријатан, а ми смо се потрудили да што је више могуће олакшамо матурантима пролазак кроз период уписне грознице кроз пружање основних информација потребних за упис у средње школе.
  Многи осмаци у том периоду буде се са питањем: “Шта да упишем?”. За вас смо припремили опис свих занимања, односно смерова које можете уписати у средњим школама. Упознајте се са вама најинтересантнијим смеровима. Погледајте шта ради угоститељски техничар, чиме се бави бравар, какав је посао електротехничара итд.

  bodovi za upis racunanje 

  Бодови за упис

  Најбитнија ставка која утиче на то да ли ћете уписати смер који желите је укупан број бодовакоји сте остварили током школовања и на завршном испиту. Бодове које сте стекли на основу успеха на крају шестог, седмог и осмог разреда, можете израчунати ОВДЕ.
  Почевши од уписа у школску 2016/2017. годину матуранти ће морати да скупе најмање 50 бодова како би могли да упишу средњу школу у трајању од четири године. Ученици који не буду имали овај број бодова моћиће да упишу трогодишњу средњу школу.
  Максималан број бодова које сте остварили на основу просека је 70 бодова од укупно 100. Осталих 30 бодова можете стећи на завршном испиту, који се састоји из:
  Теста српког језика
  Теста из математике
  Комбинованог теста
  Додатни бодови могу се остварити успесима на републичким такмичењима у осмом разреду, освајањем једног од прва три места.

  Тестови за малу матуру

  За вас смо припремили велики број онлине тестовакоји треба да вам помогну да што спремнији дочекате малу матуру, односно завршни испит. Тестови се раде онлине путем на нашем порталу и након завршеног теста добићете резултате. На страници се налази око 50 тестова из српског језика, математике и комбинованог теста, што је више него довољно да проверите своје знање пред малу матуру.
  Сви задаци су преузети из збирки задатака за малу матуру и прилагођени нашем софтверу. Напомињемо да су то задаци намењени искључиво вежбању. На малој матури се неће наћи ниједан тест који је идентичан са једним од тестова са нашег портала.

  Листа жеља

  Након завршених тестова у склопу мале матуре, свако од кандидата зна коначан број бодова остварених у току школовања и на завршном испиту, па се прелази на састављање листе жеља за упис у средњу школу. Већ тада се оквирно може предпоставити колике су вам шансе да упишете одређени смер.
  На нашем порталу можете погледати списак средњих школа у Србији. Свака школа има посебну страницу на којој се поред осталих информација налази и минималан број бодова који је био потребан да се упише неки од смерова, претходне године.
  Уколико сте остварили већи број од онога у табели, то не значи да ћете сигурно и уписати одређени смер. Након предавања листе жеља, формира се листа на којој се на првом месту налази пријављени ученик са највише бодова и иза њега други по броју бодова и тако све до броја слободних места која постоје за одређени смер. Број бодова последњег на листи (изнад црте) је минималан број бодова који је био потребан да се упише одређени смер.
  Уколико не можете да се одлучите коју школу да упишете и потребна вам је помоћ, контактирајте нашег саветника за упис.


 • Одржано републичко такмичење из књижевности (2016.)

  Наша ученица Нина Јаковљевић освојила је друго место на републичком такмичењу из књижевности 15. маја 2016. у карловачкој гимназији - Сремски Карловци, са својим ментором професором Сањом Стојановић.

  РЕЗУЛТАТЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ


   

 • Одржано републичко такмичење из ТИО (2016.)

  {mp3remote}http://www.osjan.edu.rs/zvuk/tio.mp3{/mp3remote}

  Резултате републичког такмичења из техничког и информатичког образовања које се 13. и 14. маја одржало у гимназији  - СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ - у Нишу под организацијом Друштва педагога техничке културе Србије можете погледати и преузети ОВДЕ

  На републичком такмичењу нашу школу представљао је ученик Стеван Васиљевић са својим ментором професором ТИО Братиславом Момчиловићем

  Наша школа такмичила се из области паирног моделарства.

  Утиске са прошлогодишњег такмичења у Сомбору (2015.) можете погледати овде

  {youtube}ZMspkJB2bMU{/youtube}


   

 • Бесплатни уџбеници, мала матура 15, 16. и 17. јуна (2016.)

  Од нове школске године бесплатне уџбенике ће осим ученика основних школа из материјално угрожених породица, добити и ученици из средњих школа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
  Мала матура полаже се 15. 16. и 17. јуна из српског језика и математике и комбиновани тест.
  Новина ове године је да се успех ученика са такмићења неће бодовати за пријем у средњу школу осим за поједине уметничке смерове.
  У Музичкој школи полагање пријемног је од другог до четвртог јуна а у Гимназији за филолошко одељење четвртог и петог јуна.

  {youtube}sYKEALfd_BM{/youtube}


   

   

 • Крос РТС-а „Кроз Србију“ - У НАШОЈ ШКОЛИ ( 2016.)

  Oве године, ђаци наше школе нестрпљиво су ишчекивали да крену за наставницима и покажу своју спретност.

  Крос РТС-а „Кроз Србију“ почео је у 10 сати, а старт је дао министар просвете др Срђан Вербић из студија РТС-а.

  Руковођење такмичењем поверено је ШУ, тј. директорима школа и предшколских установа и наставницима физичког васпитања. Крос ће се одржати по школским двориштима, или полигонима на којима се изводи настава физичког васпитања… Трче деца која то желе, а нису ослобођена наставе физичког васпитања.

  Прелиминарне резултате објавићемо до 17 сати (на овом сајту http://krosrts.rs/trci-srbija/ ), а на програмима РТС-а.

  Очекује се учешће око 400 хиљада ђака и предшколаца.

  {youtube}U_OX6tLr8uA#t=53{/youtube}


   

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.