Get Adobe Flash player

Претрага

Serbian English French German Italian Russian

Радио Јан

Play Radio in Popup Window

Пријава

На мрежи

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

1425757
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Свих дана
798
700
3572
434195
18470
25421
1425757

Ваш IP 34.229.49.183
2018-03-23

Сајт наше школе међу најбољима - други у региону (2016.)

На основу истраживања Центра за истраживачко новинарство Крушевац, сајт наше школе је на основу параметара за оцењивање и бодовање интернет презентације рангиран другим местом у односу на сајтове других школа у региону.

То се може видети из приложене табеле.  

Квалитетан интернет сајт -

Интернет какав познајемо постоји тек двадесетак година, а главна особина су му сталне и брзе промене. Ипак, три ствари су одувек биле пресудне за успех веб сајтова: садржај, дизајн и технологија.

Много тога се из године у годину мења у списку захтева за израду квалитетног интернет сајта и зато је просечан оптимални животни век сајтова свега пар година. Али оно што се не мења су три основна захтева за било који њеб сајт: да има смисао, то јест да је користан или занимљив за жељену циљну групу посетилаца (квалитетан садржај), да оставља жељени утисак (квалитетан визуелни идентитет) и да је функционалан (квалитетно програмирање).

Наравно, у пракси ови захтеви нису овако јасно одвојени, већ су испреплетани и подразумевају координисани рад копирајтера, дизајнера и програмера, а све под будним оком вође пројекта израде сајта, тачније веб продуцента или интернет консултанта, свеједно.

А кораци до квалитетног интернет сајта су одувек били исти: концепт, садржај, дизајн, програмирање, ажурирање и одржавање. Наравно - и промовисање, али то је већ посебна тема.


 

Template created with ArteSerbia - OШ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ © 2015. Сва права заштићена.